31/10/08

Angle Editorial publica "La colla mata-degolla" d'Edward Gorey


Edward Gorey va ser un dels autors i il·lustradors nord-americans més personals i originals de la segona meitat del segle XX. Paradigma del macabrisme i de l’estètica gòtica, és autor d’un centenar de llibres i ha il·lustrat obres d’autors tan reconeguts com Chesterton, H. G. Wells, Bradbury i Poe. Durant molt de temps, els editors van rebutjar la seva obra per considerar-la políticament incorrecta i pel seu humor negre, absurd i morbós.

La colla mata-degolla és un llibre de dibuixos per adults: un abecedari tètric pels devots de l’humor macabre i intel·ligent. Es va publicar per primera vegada l’any 1963 dins la trilogia coneguda com The vinegar works i ha estat una de les obres més conegudes del singular il·lustrador. Es tracta d’un abecedari on cada lletra es correspon amb la inicial d’un nen que morirà d’una forma tètrica però, al mateix temps, divertida.

ANIMACIÓ DEL LLIBRE:

4 comentaris:

  1. Hola! Quina gran idea publicar el Gorey en català! L'hee comprat i el recomano a tothom! I només x 9 euros. He rigut tot l finde! Espero més títols de l'autor!!!!!!!!
    Marc

    ResponElimina
  2. A mi també m'ha agradat molt el llibre! Espero que en publicareu més en aquest format;)

    ResponElimina
  3. Ep, jo creia que el Gorey tenia menys seguidors a Catalunya... veig que no sóc l'únic! Aquest estiu vaig estar a NY i han tancat la llibreria on tenien tots els llibres del Gorey, Gotham Books... ooooh, a veure si aquí alguna llibreria agafa el relleu!!!!

    ResponElimina
  4. Sembla molt interessant, no faltarà a la meva estanteria. Ànims, que esteu fent una gran tasca per la nostra llengua!!!

    ResponElimina