18/12/08

Angle Editorial publica 'Velers', un repàs visual per l’extraordinària història de la navegació a vela



Velers fa una mirada al passat i repassa l’evolució dels grans vaixells. Des de la vela fins al vapor, il·lustra el pas del temps, els canvis i els avenços. Les valuoses fotografies del patrimoni del Museu Marítim de Barcelona permeten fer un repàs visual per l’extraordinària història de la navegació i dels grans velers.

Fins l’arribada dels vapors al segle XIX, els vaixells a vela havien dominat els mars i els oceans del planeta. Des dels primers intents de navegar a vela que van tenir lloc a les civilitzacions antigues de Mesopotàmia i Egipte, els vaixells van anar evolucionant constantment, fent-se cada vegada més grans, més àgils, més ràpids i més segurs. Sovint, per un imperi, el control dels territoris exigia disposar d’una marina potent, ben aprovisionada i moderna. Aquesta necessitat de dominar el mar va fomentar nombrosos avenços tècnics i científics, tals com les brúixoles o l’estudi de la cartografia, amb els quals, es pretenia millorar la seguretat i l’orientació de les embarcacions.

Velers, en un acurat volum de gran format il·lustrat, explica com han evolucionat els vaixells gràcies a nous materials i a noves tècniques de construcció. Es tracta d’una aproximació als orígens de la navegació, un recorregut per la seva història i les seves embarcacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada