5/3/09

Presentació dels llibres "Nous Estats i Principi Democràtic" d'Héctor López Bofill i "Els Estats contra Europa" de Juli Martí Casals















Nous Estats i Principi Democràtic
, l'últim llibre d'Héctor López Bofill, obra guanyadora del V Premi Idees d'Assaig Breu i Els Estats contra Europa de Juli Martí Casals, finalista del premi, van presentar-se al públic ahir al l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. A l'acte hi van assistir els dos autors dels llibres i el director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis (CETC), Alfred Bosch.

Nous Estats i principi democràtic, mereixedora del V premi IDEES d’Assaig Breu, destaca per l’aguda revisió de la teoria clàssica de l’Estat, l’anàlisi alternativa amb vistes a un nou relat de les construccions estatals al segle XXI i la proposta d’unes noves variables procedimentals dels processos de sobirania. Una anàlisi alternativa amb vistes a un nou relat de les construccions estatals al segle XXI.

Hèctor López Bofill (Badalona, 1973) és Doctor en Dret i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. L’any 2003 fou guardonat amb el premi Josep Pla de narrativa per la novel·la L’últim Evangeli. Com a jurista és autor de nombrosos llibres i articles. L’any 2004 publicà el seu assaig La independència i la realitat, que ha esdevingut el text de referència del nou sobiranisme a Catalunya.

Juli Martí Casals (Barcelona, 1980) va ser, d’acord amb les seves paraules, nen a Catalunya i adolescent a França, i ara, a l’edat adulta, sent com les mirades d’uns i altres convergeixen cap a ell des de la perspectiva de “l’altre”. És des d’aquesta alteritat assumida i viscuda que ens ofereix un repàs original del procés de construcció europea.

L’objecte del Premi IDEES-Assaig Breu, convocat pel CETC és fomentar l’elaboració dels treballs d’investigació i estudi en matèria de pensament sobre temes contemporanis els quals hauran de versar, en un sentit molt ampli, sobre qualsevol tema del món contemporani (filosòfic, científic, econòmic, polític, artístic, etc).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada