3/6/09

Joan Laporta presideix la presentació del llibre d’Angle Editorial "El Barça en guerra (1936-1939)"



La presentació ha comptat amb la presència del president del F.C. Barcelona i dels dos autors Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres


Aquest matí ha tingut lloc la presentació del llibre El Barça en guerra (1936-1939) de Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres. L’acte s’ha celebrat al Camp Nou i ha comptat amb la presència del president del F.C. Barcelona, Joan Laporta i dels dos autors.

El Barça en guerra (1936-1939), publicat per Angle Editorial, és l’estudi definitiu sobre la trajectòria del FC Barcelona durant la guerra civil espanyola, el conflicte bèl·lic que va fer trontollar la vida del país. Els autors s’endinsen en aquesta època de la història del Club a partir de documentació oficial, inèdita fins avui –sobretot les actes que es feien després de les reunions dels consells directius i del comitè de treballadors, entre el juliol de 1936 i el gener de 1939. Aquests documents, confirmen, desmenteixen o amplien la cronologia política, social, econòmica i esportiva del Barça en temps de guerra.

Entre altres fets reveladors, es detalla com es gesta, des dels despatxos de la presidència de la Generalitat i de la República espanyola, la gira esportiva que el primer equip va fer a Mèxic i als Estats Units l’any 1937, un fet clau per a la supervivència del Club. O la implicació de l’entrenador i dels jugadors en la vida interna de l’entitat, així com l’acció d’un grup de persones que, en nom del Barça, van evitar la incautació, de facto, del Club. També es descriu, amb tot detall, l’assassinat del president Sunyol i les repercussions posteriors, la mort de l’exjugador blaugrana Ángel Arocha al front de Balaguer i l’ocupació militar del Barça l’any 1939.

2 comentaris:

  1. Visca el Barça! És un llibre molt interessant!

    ResponElimina
  2. Aquesta editorial cada dia és més coneguda, us felicito a tots.

    ResponElimina