29/6/09

Presentació del llibre "Ai, Mare!!" de Màbel Martí

L’acte tindrà lloc el dimarts 14 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, al Fòrum d’FNAC El Triangle (CC. El Triangle, Plaça Catalunya, 4 de BCN).

La presentació comptarà amb la presència d’Helena García Melero, Xavier Graset i l’autora, Màbel Martí. Hi esteu tots convidats!!










19/6/09

Vicent Partal presenta el seu 'e-book' Llibreta de Pequín


Edi.cat publica Llibreta de Pequín, el primer llibre en català

exclusivament en format e-book

Aquest divendres, 19 de juny, s’ha presentat en roda de premsa Llibreta de Pequín, de Vicent Partal. Es tracta del primer llibre en català que es publica exclusivament en format e-book i, per tant, marca una fita important pel que fa als nous reptes del món de l’edició. A més, és la primera publicació conjunta d’Angle Editorial, Edicions Bromera i Cossetània Edicions a través de la plataforma Edi.cat. El llibre està a la venda ja a ww.edi.cat a un preu de 5 euros. Des d’aquest web, també es convida els internautes a baixar gratuïtament una part del text en format Mobipocket perquè els lectors vagen familiaritzant-se amb aquesta nova tecnologia.

Llibreta de Pequín recorda la revolta dels estudiants a la Plaça de Tiananmen, just ara que es commemora el vinté aniversari dels fets. Com ha explicat Vicent Partal en la roda de premsa, «Llibreta de Pequín no és un llibre d’història, sinó el relat de la meua experiència, de tot allò que vaig viure i veure durant els dies de la revolta el juny de 1989», quan treballava de reporter de política internacional per a TVE. Aquest periodista ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació de referència i actualment és director de Vilaweb, un portal capdavanter com a mitjà de comunicació per Internet on l’aposta per les noves tecnologies és una de les característiques que el defineixen.

Pel que fa al format, Enric Faura, responsable de l’àrea digital d’Edi.cat ha destacat «el valor afegit que dóna el format e-book front als llibres digitals que simplement es pengen en PDF en Internet». I és que el format e-book implica que existeix un treball editorial per tal d’adaptar el text escrit a les característiques dels lectors digitals, diferent a la maquetació per a l’edició impresa tradicional, i garanteix la preservació dels drets d’autor. Faura també ha assenyalat «el resultat positiu de la proposta que Edi.cat va posar en marxa el passat abril, ambiciosa i alhora cautelosa, com a pioners de la venda de llibres electrònics».

12/6/09

Angle Editorial publica "Antologia de poesia catalana", a cura de Miquel Desclot



Un dels gran poetes actuals, Miquel Desclot, és el curador de l’obra i ha fet la versió modernitzada dels poemes antics

La col·lecció Angle Lector, formada per obres de lectura prescriptiva o recomanada, compta amb la col·laboració dels millors especialistes i escriptors d’avui per oferir una edició acurada de textos clàssics i moderns

Angle Editorial publica Antologia de poesia catalana a cura de Miquel Desclot dins de la col·lecció Angle Lector formada per obres de lectura prescriptiva o recomanades. El volum repassa els moments més brillants de vuit segles de poesia catalana; és a dir, allò que constitueix la columna vertebral de la nostra tradició poètica i cultural, o dit d’una altra manera, els poemes que tota persona mitjanament culta hauria de conèixer.

Antologia de poesia catalana és l’antologia de poesia catalana de tots els temps proposada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com a lectura bàsica de batxillerat. Aquesta nova edició, a cura de Miquel Desclot, aspira sobretot a la claredat i la simplicitat. Miquel Desclot hi aporta una sensibilitat i uns coneixements singulars, amb comentaris que apunten a una lectura més clara i directa dels poemes, sense els afegits historicistes que solen enfarfegar aquest tipus d’edicions. Per damunt de tot, busca facilitar la lectura privada a l’estudiant. Tant les notes introductòries com els comentaris afegits als poemes s’han pensat per ajudar a situar-los mínimament en el seu context històric i cultural, però sempre amb el designi final d’aplanar el camí a l’experiència personal de cadascú al llarg de les quaranta-vuit poesies que conté el volum.

3/6/09

Joan Laporta presideix la presentació del llibre d’Angle Editorial "El Barça en guerra (1936-1939)"



La presentació ha comptat amb la presència del president del F.C. Barcelona i dels dos autors Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres


Aquest matí ha tingut lloc la presentació del llibre El Barça en guerra (1936-1939) de Josep Maria Solé i Sabaté i Jordi Finestres. L’acte s’ha celebrat al Camp Nou i ha comptat amb la presència del president del F.C. Barcelona, Joan Laporta i dels dos autors.

El Barça en guerra (1936-1939), publicat per Angle Editorial, és l’estudi definitiu sobre la trajectòria del FC Barcelona durant la guerra civil espanyola, el conflicte bèl·lic que va fer trontollar la vida del país. Els autors s’endinsen en aquesta època de la història del Club a partir de documentació oficial, inèdita fins avui –sobretot les actes que es feien després de les reunions dels consells directius i del comitè de treballadors, entre el juliol de 1936 i el gener de 1939. Aquests documents, confirmen, desmenteixen o amplien la cronologia política, social, econòmica i esportiva del Barça en temps de guerra.

Entre altres fets reveladors, es detalla com es gesta, des dels despatxos de la presidència de la Generalitat i de la República espanyola, la gira esportiva que el primer equip va fer a Mèxic i als Estats Units l’any 1937, un fet clau per a la supervivència del Club. O la implicació de l’entrenador i dels jugadors en la vida interna de l’entitat, així com l’acció d’un grup de persones que, en nom del Barça, van evitar la incautació, de facto, del Club. També es descriu, amb tot detall, l’assassinat del president Sunyol i les repercussions posteriors, la mort de l’exjugador blaugrana Ángel Arocha al front de Balaguer i l’ocupació militar del Barça l’any 1939.