22/12/09

Ja és a les llibreries la segona edició de 'Barça. El millor any de la nostra vida'

Ja és a les llibreries la segona edició de 'Barça. El millor any de la nostra vida', el llibre que recull els moments màgics del millor any de la història del Barça amb fotografies inèdites i personals dels jugadors blaugrana. Coincidint amb la victoria al Mundial de Clubs i després de segellar el millor any de la història del club blaugana, el llibre editat per Angle Editorial, recorda com es van viure les nits màgiques de Roma i València, el 2 a 6 al Bernabéu, Stamford Bridge, la celebració del triplet... des de dins el vestidor de l’equip de Pep Guardiola, amb fotografies mai vistes fins ara dels herois del triplet. Els jugadors, tècnics i ajudants han cedit els beneficis dels drets d’imatge del llibre als centres XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris) que la Fundació FC Barcelona està creant en diversos continents per donar reforç escolar, assistència sanitària, suport psicosocial i accés a l’esport i al lleure als infants més vulnerables. La idea del llibre 'Barça. El millor any de la nostra vida' va néixer de dins el vestidor del primer equip de futbol, quan en els decisius mesos d’abril i maig del 2009, quan els jugadors, tècnics i tots els membres que treballen dia a dia amb el primer equip van confiar en el fotògraf Miguel Ruiz la tasca de deixar constància de la feina, les sensacions i les emocions viscudes en una temporada inoblidable.
La primera edició del llibre, en edició trilingüe en català, castellà i anglès, es va esgotar en una setmana. En aquestes fotografies es pot veure com van rebre el llibre els jugadors i cos tècnic:



21/12/09

Tres llibres d'Angle Editorial al pòdium dels més venuts a Casa del Llibre

Aquesta setmana tres llibres d'Angle Editorial ocupen les tres primeres posicions dels llibres més venuts de No Ficció a la llista de la llibreria Casa del Llibre. Barça, el millor any de la nostra vida de Jordi Finestres és el títol més venut. Aquest llibre, de gran format il·lustrat i una acurada edició, recull els moments màgics del millor any de la història del Barça amb fotografies inèdites i personals dels jugadors blaugrana. El segon títol més venut és Vida secreta dels nostres metges de Genís Sinca, una novetat d'aquesta setmana. El llibre fa un retrat de quinze gegants de la medicina catalana entre els quals Broggi, Trueta, Dexeus, Puigvert, Gil-Vernet, Barraquer etc. El tercer lloc del pòdium l'ocupa el llibre de La Marató de TV3, Vull saber contra què lluito, una coedició d'Angle Editorial, Edicions Bromera i Cossetània Edicions.

3/12/09

EL ASCENSOR, CHARNEGOS AL PODER, de Andreu Farràs y Pere Cullell

Un analisis sin prejuicios de la integración y promoción social en Cataluña que puede ayudar a entender la compleja, diversa y, pese a todo, estable, sociedad catalana

«Montilla es cojonudo para mil cosas, pero no puede ser candidato a la presidencia de la Generalitat. Es demasiado pronto para un charnego». Lo dijo hace poco más de dos años un ministro de José Luis Rodríguez Zapatero y hoy José Montilla es presidente de la Generalitat de Cataluña. Como él, un gran número de políticos, empresarios e intelectuales no nacidos en el país han triunfado en sus iniciativas.¿Funciona el ascensor social catalán?

Los protagonistas de El ascensor son Celestino Corbacho, José Montilla, José Manuel Lara, Vicenç Villatoro, José Luis López Bulla, Alberto Palatchi, Ricardo Rodrigo, Joan Ridao, Isak Andic, Justo Molinero, Margarita Nuez, Josep M. Àlvarez, Rafael Hinojosa, Francisco García Prieto y Alberto Fernández Díaz.

Tras la buena acogida de público y crítica que ha tenido la edición de L’Ascensor, L’arribada al poder dels altres catalans publicamos la edición en castellano del libro. Tal y como argumentan Andreu Farràs y Pere Cullell en el prólogo de esta edición: «Leer en castellano –sea dentro o bien fuera de Cataluña— un libro que aborda con varios especialistas y analiza sin prejuicios la plena integración y promoción social en Cataluña de numerosos españoles nacidos fuera de esta comunidad o descendientes de inmigrantes (Montilla, Corbacho, Ridao, Isak Andic, …) puede ayudar a entender mejor la compleja, diversa y, al mismo tiempo, estable sociedad catalana. Mucho más compleja y diversa, y mucho más estable, de lo que querrían catalanófobos y uniformistas.»

Para la nueva edición se han actualizado algunos de los datos y se ha ampliado el perfil de José María Álvarez, secretario general de UGT en Cataluña. También se ha añadido una entrevista con la diseñadora de moda Margarita Nuez (Foz de Calanda, Teruel, 1940), la modista preferida de la reina Sofía que reside en Cataluña desde la infancia.


1/12/09

SOLTERS CONVENÇUTS, d’Imma Sust i Marc Villanueva


Una reivindicació humorística i raonada de la solteria

Un llibre perquè els casats entenguin, i potser envegin, els solters

Solters convençuts és la visió de la vida de dos solters convençuts, disposats a fer-nos veure amb ironia, entre altres coses, per què els solters són més feliços que els casats, per què tenen una vida més plena o per què practiquen més sexe que els casats. «Un és més feliç vivint amb l’esperança que algun dia trobarà l’amor de la seva vida, que vivint amb algú que et demostra cada dia que això mai no passarà.»

Solters convençuts, amb un estil fresc i enginyós, ens descriu un nou grup social: els solters feliços, una combinació que converteix els individus que en formen part en autèntics antisistema. «Que no cal casar-se és un fet que, tot i que ha costat, avui dia és universalment reconegut. Abandonar aquest món sense haver tingut fills encara està mal vist. Però el que és realment revolucionari és exclamar que no cal tenir parella estable. Aquest és l’últim tabú que hem de trencar. No, no som estranys, només som solters.»