21/5/10

"Barça, 110 anys fent història"

Barça, 110 anys fent història fa un recorregut pels orígens de l’entitat fins a la consolidació del club; l’edat d’or dels anys vint; del lema «Esport i ciutadania» durant la República al futbol en guerra; de la salvació del Club als nous èxits; Kubala i el Camp Nou; els difícils anys seixanta; l’impacte de Johan Cruyff i la transició cap a la democràcia; Basilea; el Dream Team i la primera Copa d’Europa; la celebració d’un club centenari fins a l’època actual, amb els majors èxits de la història. El llibre conté nombroses fotografies inèdites i estadístiques històriques en un annex documental.

Estructurat en dotze capítols, el llibre narra la cronologia de l’entitat exposant, amb tot rigor i amb les aportacions més novedoses que els investigadors han realitzat en els darrers anys, els aspectes claus per entendre la trajectòria esportiva i la transcendència social del Club.


Un exemplar necessari i imprescindible que explica, en un sol volum, la història de l’entitat blaugrana des dels orígens fins als grans èxits recents. L’objectiu del llibre és explicar el llarg recorregut vital de 110 anys d’èxits, emocions, però sense oblidar els moments de màximes dificultats.

Reconeguts historiadors i periodistes com Antoni Bassas, Xavier Pujadas, Josep Termes, Josep M. Solé i Sabaté, Joan Villarroya, Ramon Alquézar, Carles Santacana, Xavier G. Luque, Manuel Tomàs i Jordi Finestres; han participat en la redacció d'aquest llibre.



Presentació del llibre "Barça, 110 anys fent història" d'Angle Editorial

Carles Santacana, Joan Laporta i Rosa Rey, a la presentació de Barça, 110 anys fent història


La sala de premsa del Camp Nou va acollir, ahir dijous 20 de maig, la presentació del llibre Barça, 110 anys fent història. Carles Santacana, director del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, ha dirigit un projecte en què deu autors expliquen la història del Barça en totes les seves dimensions. També ha participat en l’acte el president del club, Joan Laporta, autor del pròleg de la publicació. Y Rosa Rey, directora editorial d’Angle Editorial.
Laporta ha expressat, alhora, la seva satisfacció per la materialització d’aquest projecte que reforça els valors extra esportius de l’entitat.

Barça, 110 anys fent història és el llibre més complet sobre la trajectòria del FC Barcelona, que combina un atractiu tractament gràfic amb una cuidada selección de textos i documentació annexa; tot presentant una perspectiva global dels 110 anys de vida de l’entitat mitjançant l’explicació de la història esportiva, institucional i social.

Amb Carles Santacana com a director del projecte, Ramon Alquézar, Antoni Bassas, Jordi Finestres, Xavier G. Luque, Xavier Pujadas, Josep Maria Solé i Sabaté, Josep Termes, Manel Tomás i Joan Villarroya són els historiadors i periodistes que han pres part en la redacció d’aquest llibre.

Joan Laporta (dreta) fullejant el llibre durant l'acte. Al seu costat Carles Satacana

Participa i guanya!



Recorda que encara podeu participar en el concurs d' Ostres, quins ous! És molt fàcil, tan sols ens has de proposar la teva pròpia recepta eròtico culinària per guanyar un exemplar d'Ostres, quins ous! a més a més d'un lot de productes d' Angle Editorial. Afanya't!!! A què estàs esperant?
Podeu fer-ho aquí o bé al facebook: al mur d' Ostres, quins ous!

19/5/10

Novetat editorial: "Més lectures per a minuts", de Hermann Hesse

Més lectures per a minuts és el segon volum d’una selecció dels textos de Hermann Hesse corresponents de la seva obra i del seu material personal, que resumeixen la filosofia, la vida i l’obra de l’escriptor alemany més aclamat i traduït del segle XX. Hesse, novel·lista, poeta i filòsof clau en la història de la literatura alemanya, va ser redescobert per la contracultura dels seixanta i es convertí en figura de culte per la seva celebració del misticisme oriental i la reserca del propi jo. Un dels principals propòsits de Hesse és transmetre un seguit d’opinions vers el món que ens envolta, sobre la posició de l’individu davant el context que li ha tocat viure i reflexionar sobre la pròpia condició humana.

Fa tres anys Angle Editorial va editar per primera vegada en català, dins de la col·lecció El Far, Lectures per a minuts, un llibre sorgit de la necessitat de Hermann Hesse de donar resposta a totes les felicitacions i cartes que rebia dels lectors. Ara apareix, Més lectures per a minuts, que també compta amb la selecció i introducció de Natza Farré. La lucidesa i modernitat dels pensaments de Hesse el fan avui imprescindible per entendre una mica més el món que ens envolta.

18/5/10

Begoña García, convidada especial del programa "La salut al cistell"

La salut al cistell - 15/05/2010

Begoña García al mercat de la Marina

En aquest capítol de "La salut del cistell" de TV3 la Màbel Martí va a comprar al mercat de la Marina, al barri de la Zona Franca, amb la periodista Begoña García. La Begoña presentarà el seu llibre "Ostres, quins ous! i altres productes eròtics de la cuina catalana".

14/5/10

PARTICIPA EN EL CONCURS MÉS EROTICOCULINARI DE L’ANY




Guanya el concurs a la millor recepta d’Ostres, quins ous! i aconsegueix el llibre i un lot de productes d’Angle Editorial

Anima’t i participa en el concurs Ostres, quins ous! Només ens has de demostrar les teves dots eroticoculinàries i proposar una recepta eròtica i/o sensual, elaborada amb productes de casa nostra. Esmera-t’hi perquè els tres plats que més agradin a l’autora del recull gastronòmic, Begoña García, guanyaran tres lots d’Angle Editorial amb el llibre Ostres, quins ous! i un regal sorpresa.

Han de ser receptes originals i creatives que no figurin al llibre. Tens temps d’enviar les teves propostes fins el proper dilluns 1 de juny. Podeu fer-ho al mur d’Ostres, quins ous! al facebook o bé al blog d’Angle Editorial. Deixa'ns un mail de contacte per si ets el guanyador/a. Molta sort!

Alguns exemples del llibre:

- Manejar l’allioli: “ L’allioli és la salsa catalana per excel·lència. Es pot manejar en solitari, sacsejant molt, però no hi ha cap dubte que sempre resulta més saborós quan es fa en companyia”.

- Carn d’olla: L’escudella, o líquid en el qual s’han fet bullir substàncies com un tall de pernil, botifarra blanca, pit de gallina..., s’ha de menjar primer, ben calenta i xarrupant-la poc a poc. I de segon se serveixen les carns ben barrejades en una safata, per tal de degustar amb intensitat aquesta orgia de sabors”.

- Maduixots amb nata: “Aquesta recepta es pot preparar tant amb maduixots com amb una maduixeta. L’ única diferència és que els maduixots s’han de degustar per parts, i la maduixeta sencera”.

12/5/10

Marta Cardona presenta "Fora de Lloc" a Barcelona


Marta Cardona va presentar ahir al vespre a la Casa del Llibre de Barcelona la seva novel.la Fora de Lloc, editada per Angle Editorial. A la presentació hi va participar també l'editor del llibre, Joan Simón. La presentació va coincidir amb l'arribada de la segona edició de l’obra literària a les llibreries, després d'un notable èxit de vendes.
L’autora, amb una història al darrere sorprenent i la qualitat literiaria de la novel·la, han aconseguit captar l'interès dels lectors, dels llibreters i dels mitjans de comunicació.


Imatges de la presentació a Casa del Llibre

11/5/10



Experts i professionals de la indústria editorial reflexionen sobre el canvi de paradigma en les II Jornades Edició Digital Independent organitzades per Edi.cat

Els ponents, experts en diferents àmbits de l’edició digital i els participants, principalment professionals de la indústria editorial, han exposat casos pràctics i han reflexionat entorn el món de l’edició de llibres digitals.

Aquest matí s’han celebrat, amb gran èxit de participació, les segones Jornades Edició Digital Independent, organitzades per Edi.cat amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació actual del món de l’edició de llibres digitals.

Prop de 200 persones han assistit a les diferents ponències dels experts que han reflexionat sobre la realitat del sector des de diferents perspectives. José Antonio Millán, expert en noves tendències editorials, ha ofert la conferència L’edició del futur i el repte digital: oportunitats i models; Iolanda Bethencourt, editora del bloc
Beat.cat, ha parlat sobre Plataformes de distribució d’ebooks: Una visió. Per la seva banda, Arantxa Mellado, directora de la xarxa social Ediciona, ha parlat sobre Promoció a la xarxa. Noves tendències de comunicació a Internet. La darrera conferència ha anat a càrrec de Laura Borràs, directora del projecte Hermeneia, que ha pronunciat la conferència Els ebooks canvien l’escriptura? Una visió per a editors i autors.

Les ponències, que s’han celebrat a la sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, s’han enriquit amb els debats posteriors amb el púbic assistent, format majoritàriament per professionals de la indústria editorial. Ponents i professionals han coincidit en afirmar que “ens trobem en un moment històric d’imminent i inevitable canvi de paradigma i cal que ens posem a caminar”, ha resumit en la cloenda el director d'
Edi.cat, Enric Faura.

Faura ha afegit que l’èxit de participació “demostra que hi ha molt interès i curiositat en el camp de l’edició digital i molta expectació per als canvis que això suposa per a la indústria”. Les experiències que s’han exposat avui a les segones Jornades Edició Digital Independent demostren, segons el director d’Edi.cat, que la indústria editorial catalana està sent, un cop més, capdavantera i està afrontant el canvi de paradigma i les transformacions que se’n deriven amb coratge.

Les d’avui són les segones Jornades que organitza Edi.cat, que vol reunir de forma periòdica experts de diferents àmbits de l’edició per tal de reflexionar i trobar les claus de futur del món de l’edició independent en català. Edi.cat és la plataforma pionera de venda i distribució d’ebooks a Catalunya, creada el 2008 per les editorials
Angle Editorial, Bromera Edicions i Cossetània Edicions. En l’actualitat, Edi.cat consta de 16 editorials catalanes amb continguts a la plataforma.




Moment de les jornades, celebrades a l'Institut d'Estudis Catalans

7/5/10

Fora de Lloc rep grans crítiques per partida doble. Després de la crítica de Time Out, s'hi suma també l'AVUI

"Amb prosa precisa, una trama viscuda i l'obsessió per mantenir el català asfixiat per l'entorn idomàtic, la novel.la retrata amb tota mena de detalls la vida quotidiana de les ciutats mitjanes d'Anglaterra de l'època i la difícil acceptació de l'emigrant arribat per millorar econòmicament i culturalment".

"Desgrana amb més amor que odi l'opressió masclista que pateix i el buit de no ser d'enlloc".

"La creació de la novel.la fa que l'autora acabi sentint-se tan catalana com anglesa, en un país on continua vivint i s'ha integrat plenament".






6/5/10

Gran crítica de la revista Time Out a la novel·la "Fora de lloc" de Marta Cardona


El segell Angle Editorial ens ofereix una altra primícia imprevista, després d’apadrinar fa un parell d’anys el fenomen literari de les germanes Forrellad amb l’edició de sengles novel.les primerenques. Ara és el torn de Marta Cardona, una altra senyora que ens sorprèn amb una primera novel.la després de gairebé mig segle de dedicar-se principalment a una altra activitat artística: la pintura. Nascuda el 1928 i emigrada al Regne Unit el 1957, Cardona dirigeix el seu relat cap al terreny sempre ambigu de l’autobiografia, sense revelar –en cap cas, però– si hi guanya la ficció o la realitat.

Fora de lloc narra en primera persona, i tal com indica el títol, el sentiment de desplaçat de l’emigrant per mitjà de la figura d’una dona que, per amor, es veu empesa a deixar una prometedora carrera musical per casar-se i anar-se’n a treballar a l’estranger: en concret, a l’Anglaterra dels anys cinquanta. La peça és, també, un retrat psicològic dels rols de gènere en clau catalana de l’època, i una panoràmica social tant de l’elitisme britànic com de la misèria de les classes treballadores. Amb una prosa planera, precisa i fins freda per moments, Cardona va oferint capítols de la vida d’aquesta casada ben aviat infeliç, en un descens sostingut que va de la pèrdua del món conegut fins a la desintegració de l’ideal amorós i de la realitat que en depenia. Un descens que aconsegueix redimir-se amb la conquesta final d’una llibertat que no està, però, exempta del peatge pagat a terminis durant tota la narració.

Una novel.la llarga que val la pena llegir, que esquiva el melodrama amb mà ferma i que et permet reflexionar sobre les facilitats d’aquest món europeu nostre, en el qual viatjar és ja una activitat lúdica per a ociosos i on les conquestes de llibertat individual solen ser més el punt de partida que el d’arribada. –Maria Zaragoza

Edi.cat organitza les II Jornades Edició Digital Independent

Les Jornades, que volen reflexionar sobre la situació actual del món de l’edició de llibres digitals, tindràn lloc el dimarts 11 de maig a partir de les 9:30 hores a la sala d’actes del Palau Marc de Barcelona

Edi.cat organitza les segones Jornades Edició Digital Independent amb la voluntat de reflexionar sobre la situació actual del món de l’edició de llibres digitals. Les Jornades compten amb la participació de diferents experts que reflexionaran sobre la realitat del sector des d’una perspectiva teòrica i aplicada al voltant d’aspectes com el màrqueting i la promoció, la distribució i comercialització i la creació literària.

Després de la bona acollida de les primeres jornades, que van tenir lloc ara fa un any, Edi.cat organitza una nova edició que tindrà lloc el dimarts 11 de maig a partir de les 9:30 hores la Sala d’actes del Palau Marc del Departament de cultura i mitjans de comunicació (Rambla de Santa Mònica, 8). La participació a les jornades és gratuïta i l’aforament limitat. Per assistir-hi, cal confirmar l’assistència abans del dia 7 de maig a l’adreça electrònica info@edi.cat o bé al telèfon 93 209 69 41.

Enguany, destaca l’obertura a càrrec de José Antonio Millán, un dels principals experts de l’estat espanyol parlarà sobre La edición del futuro y el reto digital: oportunidades y modelos; Posteriorment Iolanda Bethencourt, editora del bloc
Beat.cat pronunciarà la conferència Plataformes de distribució d’ebooks. Una visió; Per la seva banda, Arantxa Mellado, directora de la xarxa social Ediciona que parlarà sobre Promoció a la xarxa. Noves tendències de comunicació a Internet. La darrera conferència anirà a càrrec de Laura Borràs, directora del projecte Hermeneia que pronunciarà la conferència Els ebooks canvien l’escriptura? Una visió per a editors i autors.

5/5/10

Presentació de Fora de Lloc el dia 11 de Maig a Barcelona

Marta Cardona, una de les sorpreses d’aquest Sant Jordi, reedita la seva novel·la Fora de Lloc i la presenta a Barcelona



La primera novel·la de l’escriptora Marta Cardona, Fora de lloc, ha estat una de les sorpreses d’aquest Sant Jordi 2010. L’autora, totalment desconeguda fins fa poques setmanes, ha aconseguit captar l'interès dels lectors, els llibreters i els mitjans de comunicació.

Fora de lloc ha estat un dels títols més venuts aquest Sant Jordi a les ciutats de Girona, Sabadell i Montcada i Reixac, i ha exhaurit la seva primera edició en poques setmanes.

La singular història de l’autora i la qualitat literària de l’obra han gaudit d’un ampli ressò mediàtic i del suport dels llibreters, que la van escollir com una de les novel·les recomanades (La Central, Pròleg o La Llar del llibre, entre d’altres)


. Presentació a Barcelona

Coincidint amb l’arribada a les llibreries de la segona edició, Fora de lloc es presenta a Barcelona el proper dimarts 11 de maig a les 19 hores a Casa del Llibre de Barcelona (Passeig de Gràcia, 62).

Marta Cardona, amb una història personal semblant a la de la protagonista de Fora de lloc, va emigrar a Anglaterra l’any 1957 després de casar-se, per buscar una oportunitat. Allà va fer diverses feines per tirar endavant i va tenir cinc fills, però sempre va trobar temps per mantenir intactes les seves inquietuds artístiques per la literatura i la pintura. Als anys 70 va començar a treballar en aquesta novel·la. Després de fer diversos cursos sobre literatura i sobre escriptura creativa va decidir-se a enllestir i publicar Fora de lloc, la seva primera novel·la.

Per la seva temàtica –una parella de catalans que emigren a un país ric per guanyar-se la vida–, Fora de lloc ocupa un lloc singular en la literatura catalana, poblada de novel·les d'exili polític i d'enyorança d'una Catalunya mitificada en la distància. La novel·la de Marta Cardona narra les vivències d'uns personatges ordinaris en una societat estranya, tancada, puritana, dels que destaca la protagonista, Maria Salvans, d'una gran sensibilitat i de profundes conviccions, una dona que ha de lluitar contra tot i contra tothom per tirar endavant la família, una dona en qui moltes dones es reconeixeran.

Crackòvia - Joan Laporta - Un somni per als meus fills - Angle Editorial