28/2/11

Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel

El Pare Manel no és un capellà qualsevol. Més enllà del seu vessant mediàtic, Manel Pousa treballa dia a dia per combatre la marginació social. El Pare Manel dóna solucions reals a la gent marginada dels barris del Verdum, Roquetes i la Trinitat, a Barcelona, o dels interns de totes les presons que visita. Francesc Buxeda despulla, en aquest llibre, la figura d’aquest religiós que no ha volgut renunciar a la seva fe i condició, malgrat que la realitat social de les seves lluites topi de ple amb els dogmes de l’Església més ortodoxa. El llibre és un recorregut, narrat per ell mateix i per la gent més propera a ell, que explica què fa i per què ho fa, la tasca que desenvolupa per mitjà de la fundació que duu el seu nom, l’essència de la seva feina, el seu vessant mediàtic o les seves opinions dels temes d’actualitat i la seva fe, la d’un home que parla sense embuts. El reconeixement a un personatge polièdric amb una vida dedicada als altres i coherent amb si mateix. El llibre inclou un plec de fotografies interiors del Pare Manel amb imatges familiars i de moments importants a la vida del Pare Manel.



La presentació al públic del llibre «Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel» de Francesc Buxeda i Aliu serà el proper divendres 11 de març a les 19 hores, a la Llibreria Bertrand de Barcelona. Anirà a càrrec del periodista Ferran Monegal i l’actor Carles Flavià i comptarà amb la presència del Pare Manel i l’autor del llibre, Francesc Buxeda i Aliu

11/2/11

ELOGI DE LA VIDA SOLITÀRIA de Francesco Petrarca


Un elogi de la vida retirada com a marc per al plaer intel·lectual

Un text únic, modern i contemporani


Elogi de la vida solitària és una tria extensa del més representatiu del pensament de Petrarca i del seu propòsit: definir les virtuts de la vida solitària com a vida més escaient al bon cristià, i il·lustrar els lectors sobre la tirada a la vida recollida de molts homes de vida exemplar.

Diuen que els clàssics es defineixen per la seva capacitat de presentar una experiència intel·lectual que es pot reviure més enllà del moment històric en el qual es van escriure. Això explica la modernitat de Petrarca, fundador de l’humanisme contemporani, que en aquesta obra ens acompanya per la solitud com aquell mestre que ens fa desitjar el que en un principi semblava difícil.

Més informació a:

http://www.angleeditorial.com/libro.asp?codart=FAR019

2/2/11

UN SEGLE DE CIRC Paulina Andreu Rivel Schumann


Recorregut per la carrera artística d’una gran dama del circ

Paulina Schumann, és un dels mites vivents de les èpoques daurades del gran circ del segle XX. Filla de Josep Andreu ‘Charlie Rivel’ i formada al si de la família, Paulina Schumann encarna la rara i singular emergència de les estrelles femenines del microcosmos circense

El llibre, àmpliament il·lustrat amb documentació gràfica i fotogràfica d’aquesta gran dama del circ, acompanya l’exposició del mateix nom que es pot veure a Arts Santa Mònica fins al 8 de maig de 2011.