13/12/11

"Vides privades de la Barcelona burgesa" s'ha presentat aquest dilluns a La Casa del Llibre

Aquest dilluns s'ha presentat el llibre de Lluís Permanyer Vides privades de la Barcelona burgesa a la Casa del llibre de Barcelona.

Vides privades de la Barcelona burgesa és una selecció fotogràfica extraordinària, resultat d’una àmplia recerca en arxius familiars i personals, que inclou nombroses imatges inèdites que capten moments de la vida quotidiana de les grans famílies de Barcelona.

Lluís Permanyer és el gran coneixedor de la burgesia barcelonina i els moviments artístics, socials, culturals i polítics que aquesta va impulsar entre els segles XIX i XX.

Amb Vides privades de la Barcelona burgesa s’endinsa i aprofundeix en els rituals, els esdeveniments i les formes de vida familiars i personals d’aquesta classe social. La seva mirada desgrana i analitza les interioritats de la família, el temps dedicat a les diverses formes d’oci, la varietat de diversions i d’afeccions privades, les celebracions, les festes particulars, les formes de relació privada. Tot allò que habitualment quedava dins de casa, dins de la família.

12/12/11

“El llibre dels desitjos” s’ha presentat aquest dissabte al Fòrum FNAC de L’Illa

















Aquest dissabte s’ha presentat “El llibre dels desitjos” amb la presència d’una de les autores, Maite Roldán. La presentació ha començat amb unes paraules del periodista Miquel Murga, que ha exercit de mestre de cerimònies. Murga ha explicat que aquest és un “llibre per entretenir-s’hi”, una oportunitat per divertir-nos de la mà de Maite Roldán i l’Asun Lasaosa i els seus desitjos més originals i simpàtics. Entre tots els desitjos que conformen el llibre, n’ha volgut destacar un: “Ser la primera dona en trepitjar la lluna”.

Per la seva banda, l’autora ha afirmat que aquest llibre és una invitació a pensar en els nostre somnis i propòsits. Tan ella com l’Asun estan convençudes que els desitjos mouen el món i que es poden fer realitat, només cal centrar-hi atenció. Com? Doncs escrivint-los, dibuixant-los, imaginant-los... Aquesta és l'essència de "El llibre dels desitjos".

Aquest és un tipus de llibre on la part visual té un gran protagonisme, per això, la Maite ha volgut agraïr la feina de Justo Nieto, el dissenyador gràfic que ha creat les il·lustracions i que també ha assistit a l'acte.

Després de la presentació, la Maite ha proposat fer un joc: simular un combat de boxa, amb guants autèntics. En aquest cas, però, el guanyador no ha estat el que ha donat més cops, sinó aquell que ha expressat més desitjos. Dues noies del públic també han participat en aquest joc i han guanyat el llibre dedicat per la Maite.

Al final de l’acte, s’han sortejat tres llibres entre tots els que han escrit un desig i l’han dipositat a l’urna. El guanyador s’ha endut a casa “El llibre dels desitjos”, “Catmasutra” i “Barça. En el cor de la llengenda”, d’Angle Editorial.

Lluís Permanyer presenta “Vides privades de la Barcelona burgesa”

“Una mirada penetrant a la vida familiar de la burgesia barcelonina”

Avui a dos quarts de vuit del vespre Lluís Permanyer presenta el seu llibre Vides privades de la Barcelona burgesa a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya, 27 de Barcelona (aniga Bertrand).

Vides privades de la Barcelona burgesa és una selecció fotogràfica extraordinària, resultat d’una àmplia recerca en arxius familiars i personals, que inclou nombroses imatges inèdites que capten moments de la vida quotidiana de les grans famílies de Barcelona.

Lluís Permanyer és el gran coneixedor de la burgesia barcelonina i els moviments artístics, socials, culturals i polítics que aquesta va impulsar entre els segles XIX i XX. El seu anterior llibre amb Angle Editorial, L'esplendor de la Barcelona burgesa, va suposar un gran èxit de vendes amb sis edicions.

Ara, amb Vides privades de la Barcelona burgesa s’endinsa i aprofundeix en els rituals, els esdeveniments i les formes de vida familiars i personals d’aquesta classe social. La seva mirada desgrana i analitza les interioritats de la família, el temps dedicat a les diverses formes d’oci, la varietat de diversions i d’afeccions privades, les celebracions, les festes particulars, les formes de relació privada. Tot allò que habitualment quedava dins de casa, dins de la família.

Quatre escriptors d’Angle Editorial a la revista “El Temps”

"Novel·listes novells, però granats"

Lluïsa Forrellad, Francesca Forrellad, Marta Cardona i Joan Adell, tots ells escriptors d’Angle Editorial, són quatre dels onze escriptors que la revista El Temps han convocat per analitzar la seva història. Segons la revista “són novel·listes novells, però amb tota una vida al darrere”.
















"La Gomorra catalana" a El País




El Quadern del diari "El País" ha publicat aquest dijous una crítica de La Gomorra catalana de Joan Queralt. A l'article es ressalta que "no és estrany que els Mossos considerin Joan Queralt dels periodistes millor informats en crim organitzat a Catalunya" i defineixen l'obra de l'escriptor com: "Amb un estil amè, una mixtura de crònica periodística i relat històric, Queralt obté la recompensa al seu esforç i traspassa la superfície dels mites cinematogràfics i els llocs comuns sobre la màfia napolitana".

5/12/11

"Barça. In the heart of the legend" arrives in bookstores



This months goes on sale the book Barça. In the heart of the legent. The volume follows in the wake of the success of previous books: Barça. The best years of our lives, with over 20,000 copies sold, and Barça. We are making history, with more than 15,000 copies sold. 10% of the profits from the sale of this publication will go to Project Net Foundation Football FC Barcelona, ​​at the request of first team football. This project develops values ​​education experiences through football, for children and young inner Catalonia, identified as priorities for social and community intervention.Barça.

Barça. In the heart of the legend makes a chronological journey from the 2010/11 season and the beginning of 2011/12. The book, large format and carefully illustrated edition, shows the most intense and exciting year Barça personal unpublished photographs of the players. The four matches against Real Madrid, extraordinary victory over Manchester United to get the fourth Champions League for the Club, the achievement of a hotly contested league, two Super Cups in Spain and a European Super Cup.

With more human look over the players in scenarios such as clothing, concentrations or displacement, the book reveals what is inside Barça Guardiola, a team for the story. Again, this route drivers visual, unique and exciting are the players, coaches and assistants of the first team. In this book we find the milestones achieved by the players and the club: the nomination for the golden ball of three players trained in the “Masia del Barça”, the new signings: Cesc and Alexis. And other curiosities of the Barça dressing room virtually unknown as the surprise celebration 40 years of Josep Guardiola and the toast of the template in Christmas costumes.

The official photographer of FC Barcelona, ​​Miguel Ruiz, has been with Pep Guardiola's team throughout the season and has been documented, from inside the locker room, his triumphs, his spectacular play, their connection with fans, his spirit of equipment and worldwide recognition to his players: Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Valdés, Alves, etc.. The author of the text, the journalist of “El Periódico” of Catalonia Marcos Lopez, who is just inside the reader to this universe Barça through these unique images.

"Barça. En el corazón de la leyenda" llega a las librerias


Este mes se pondrá a la venta el libro Barça. En el corazón de la leyenda. El volumen sigue la estela del éxito de los libros anteriores: Barça. El mejor año de nuestra vida, con más de 20.000 ejemplares vendidos, y Barça. Estamos haciendo historia, con más de 15.000 ejemplares vendidos. El 10% de los beneficios generados por la venta de esta publicación se destinarán al Projecte Futbol Net de la Fundación FC Barcelona, ​​a petición de la plantilla del primer equipo de fútbol. Este proyecto desarrolla experiencias de educación en valores a través del fútbol, ​​dirigidas a niños y jóvenes de barrios de Cataluña, identificados como prioritarios para la intervención social y comunitaria.


Barça. En el corazón de la leyenda hace un viaje cronológico por el Barça de la temporada 2010/11 y el inicio de la 2011/12. El libro, de gran formato ilustrado y de cuidada edición, nos muestra los momentos más intensos y emocionantes del año del Barça con fotografías inéditas y personales de los jugadores. Los cuatro enfrentamientos vibrantes contra el Real Madrid, la extraordinaria victoria ante el Manchester United para conseguir la cuarta Champions League para el Club, la consecución de una Liga muy disputada, de dos Supercopas de España y de una Supercopa de Europa.



Con la mirada más humana sobre los futbolistas en escenarios como el vestuario, las concentraciones o los desplazamientos, el libro desvela cómo es por dentro el Barça de Guardiola, un equipo para la historia. De nuevo, los conductores de este trayecto visual, único y emocionante son los jugadores, técnicos y ayudantes del primer equipo de fútbol. En este libro también podemos encontrar los hitos conseguidos por los jugadores y el club: la nominación al balón de oro de tres jugadores formados en la Masía del Barça, los nuevos fichajes: Cesc y Alexis. Y otras curiosidades del vestuario azulgrana prácticamente desconocidas como la celebración sorpresa de los 40 años de Josep Guardiola o el brindis navideño de la plantilla en el vestuario.


El fotógrafo oficial del FC Barcelona, ​​Miguel Ruiz, ha acompañado al equipo de Pep Guardiola a lo largo de toda la temporada y ha documentado, desde el interior del vestuario, sus triunfos, su juego espectacular, su conexión con los aficionados, su espíritu de equipo y el reconocimiento mundial a sus jugadores: Messi, Xavi, Iniesta, Villa, Valdés, Alves, etc. El autor de los textos, el periodista de 'El Periódico' de Cataluña Marcos López, es quien acaba de adentrar al lector a este universo azulgrana a través de estas imágenes únicas.

2/12/11

"3D Màgic Gaudí" s'ha presentat avui a la Sala Cotxeres





Avui s'ha presentat el llibre 3D Màgic Gaudí de la mà dels seus autors Gabí Beneyto i Daniel Giralt-Miracle. La presentació en roda de premsa ha començat amb unes paraules del creador del text que apareix en el llibre, Daniel Giralt-Miracle, que ha explicat la seva experiència a l'hora de realitzar aquest projecte i ha fet algunes afirmacions com "Barcelona és Gaudí i Gaudí és Barcelona". A continuació l'autor de les fotografies en 3D, Gabí Beneyto, ha afirmat que aquest llibre 3D Màgic Gaudí és una nova manera de veure l'arquitectura de Gaudí, la qual no s'havia fet fins el moment.

Per concloure la presentació s'ha obert una ronda de preguntes on l'autor del llibre ha donat alguns consells a l'hora de visualitzar les fotografies en 3D i ha explicat que des del moment que veus les formes i el volum pots interpretar les fotografies, cosa que amb el 2D, veus la fotografia però no la pots interpretar de la mateixa manera.