1/6/12

Tu i jo, de Niccolò Ammaniti



Una novel·la que ha estat nº 1 de vendes a Itàlia! 

Tu i jo és la història de Lorenzo Cuni, un jove de catorze anys. Un dia explica als seus pares que uns companys d’institut l’han convidat a esquiar a Cortina d’Ampezzo durant la setmana blanca escolar. La realitat, però, és que vol amagar-se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint mandrosament, lliure d’obligacions.
Lorenzo vol complir així el seu somni adolescent de llibertat, autoafirmació i solitud. Però l’aparició de la seva germanastra Olivia, de vint-i-tres anys, a qui feia anys que no veia, trencarà totes les seves expectatives i l’enfrontarà a responsabilitats inesperades.
Niccolò Ammaniti, una autèntica estrella literària a Itàlia, és possiblement el millor autor de la seva generació i qui més bé ha sabut captar l’ànima fràgil dels adolescents.

Què n'han dit? 

 «Alhora tendra i captivadora, la novel·la d’Ammaniti és inoblidable.»
(Publishers Weekly)
«Un llibre perfecte... Ammaniti ha escrit una obra mestra.»
(Corriere della Sera)
«Un llibre bellísim, un relat perfecte. Dolorós i commovedor» (Francesco Piccolo, L’Unità).
«Una novel·la que és pura dinamita, i deixa al lector àvid, desitjant més i més pàgines»
(Leyla Sanai, The Independent).



Al cinema, de la mà de Bertolucci
Bernardo Bertolucci signa l’adaptació cinematografica de la darrera novel·la de Niccolò Ammaniti. El film s’estrenarà al proper Festival de Cannes, fora de concurs, i suposa l’esperat retorn a les pantalles del mestre italià deu anys després del seu darrer film.

L’autor, Niccolò Ammaniti
Nascut a Roma l’any 1966, Niccolò Ammaniti és la gran figura literària italiana de la seva generació. Ha estat alabat per la crítica i ha guanyat els prestigiosos premis Viareggio i Strega. Els seus llibres s’han publicat en més de quaranta països i han estat traduïts a 44 llengües. Ha publicat diverses novel·les amb gran èxit, com Fang (1996), Jo no tinc por (2003), de la qual es van vendre dos milions d’exemplars a Itàlia, Com Déu mana (2008). Angle Editorial n’ha publicat l’esplèndida Que comenci la festa (2011).


Podeu comprar el llibre des del web d'Angle Editorial




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada